Αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο

Ο δεύτερος μεγάλος κύκλος δράσεων μας είναι οι κοινωνικές μας δραστηριότητες καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς με γνώμονα τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αλλά και τις επιτακτικές ανάγκες της κοινωνίας όπου αυτές προκύπτουν.

Στεκόμαστε δίπλα σε όλους αυτούς που μας χρειάζονται, από τα παιδιά που έχουν  ανάγκη τα αυτονόητα μέχρι και αυτούς που βρεθήκαν μόνοι σε ξένη γη ως πρόσφυγες πολέμου. ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ  για εμάς σημαίνει πράξη. Σημαίνει ουσιαστικό έργο. Όλο το χρόνο σχεδιάζουμε, εργαζόμαστε και πραγματοποιούμε εκδηλώσεις , εκθέσεις, παραστάσεις και φιλανθρωπικές δράσεις για να κρατήσουμε την μνήμη μας ζωντανή. Ο άξονας των δράσεων μας προσανατολίζεται σε όλες τις ανάγκες της κοινωνίας. Χρησιμοποιούμε όλες τις  τέχνες, τις επιστήμες αλλά και τη γνώση που αυτές φέρουν ώστε να εξυπηρετήσουμε τους στόχους μας, τη στήριξη δηλαδή όλων των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μια συνέχεια και ένα αποτέλεσμα με παρανομαστή τον ίδιο το χρόνο. Η κλεψύδρα μας συμβολίζει τη σύνδεση παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος που δύναται να υπάρχει εάν τιμούμε και δεν λησμονούμε τα γεγονότα τα οποία λαμβάνουν χώρα στην κοινωνία.

Κάποιος κάποτε είπε πως είναι πιο χρήσιμο να μάθουμε στο κόσμο να ψαρεύει από το να του δίνουμε ψάρια, και εμείς στην Α.Μ.Κ.Ε. «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ»  θέτουμε ως προτεραιότητα την επιμόρφωση, την εκπαίδευση αλλά και το μακροχρόνιο σχεδιασμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ