Μια Εικόνα… Χίλιες Λέξεις

Η μνήμη αποτελεί το σημαντικότερο εργαλείο που διαθέτει ο άνθρωπος. Χωρίς μνήμη δεν υπάρχουμε, δεν δρούμε, δεν έχουμε ταυτότητα.  Χωρίς μνήμη είναι πιθανό να οδηγηθούμε στα λάθη του παρελθόντος, καθώς η ιστορία επαναλαμβάνεται. Εμείς θέλουμε να κατανοήσουμε τη σημασία της. Όσο σημαντική είναι η μνήμη για τον άνθρωπο ατομικά, άλλο τόσο είναι και για όλη την κοινωνία των πολιτών.

Η Α.Μ.Κ.Ε. «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» είναι μια εταιρεία, η οποία δεσμεύεται ηθικά να μας θυμίζει όλα αυτά τα οποία χρειαζόμαστε για να ζούμε σε μια κοινωνία με ειρήνη, αγάπη, αξιοπρέπεια και εξέλιξη. Υπόβαθρο των δραστηριοτήτων μας είναι η αντιμετώπιση του παρελθόντος, και όλων των σύγχρονων ζητημάτων με ενσυναίσθηση και σεβασμό απορρίπτοντας συναισθήματα μισαλλοδοξίας και δογματισμού.

Ξεκινήσαμε από τις μνήμες των γερμανικών θηριωδιών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, εκθέτοντας σπάνιο φωτογραφικό υλικό σε διάφορα μέρη της Ελλάδος έτσι ώστε να γίνει και στην νέα γενιά αντιληπτό ότι αντίστοιχες πράξεις δεν πρέπει να επαναληφθούν στον μέλλον. Οι εκθέσεις μας λειτουργούν επιμορφωτικά, δίνοντας την ευκαιρία να αποκτήσουμε εικόνα για τις λέξεις: ολοκαύτωμα, πόλεμος, θάνατος.  Σε δεύτερο επίπεδο εκθέτουμε γεγονότα της επικαιρότητας τα οποία έχουν τον ίδιο σκοπό, να επιμορφώσουν και να κρατήσουν την μνήμη μας ζωντανή, ώστε να κάνουμε πάντα ένα βήμα μπροστά. Παράδειγμα είναι το αφιέρωμα μας για το Ολοκαύτωμα στο Μάτι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ