ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΜΑΣ

Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ» διαθέτει ένα ευρύ φάσμα δράσεων. Οι δράσεις μας διαπνέονται από την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας.

Στόχος μας είναι η ανάδειξη των διαχρονικών αξιών του ελληνικού πολιτισμού στις μέρες μας. Θεωρούμε κομβικής σημασίας την διαφύλαξη αυτών των αξιών. Για τους παραπάνω σκοπούς διοργανώνουμε ιστορικές εκθέσεις και προβολές. Οι εκθέσεις μας έχουν πολυδιάστατο και διαδραστικό χαρακτήρα και επιδιώκουμε να είναι ελκυστικές για τη νέα γενιά.

Ακόμα βασική μας μέριμνα αποτελεί η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο. Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε προσπαθούμε να σταθούμε αρωγοί με κάθε δυνατό τρόπο στους συμπολίτες μας που  έχουν ανάγκη.

Η πίστη στην αξία της ανθρώπινης ζωής και η διαφύλαξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελούν  για μας απαραίτητες προϋποθέσεις μίας σύγχρονης δημοκρατικής κοινωνίας. Θεωρούμε την ανάδειξη της συλλογικής μνήμης και την αλληλεγγύη βασικά κλειδιά για τις προοπτικές του μέλλοντος.

Πιστεύουμε στην μελέτη της ιστορίας, των λαμπρών αλλά και των σκοτεινών στιγμών της. Με αυτόν τον τρόπο είμαστε σε θέση να σηκώσουμε επάξια στους ώμους μας το βάρος των πρώτων και να αποφύγουμε την επανάληψη της βαρβαρότητας των δεύτερων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ