23 Νοεμβρίου 2022 – «Από το ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ στο ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ»

Όταν το Δεν Λησμονώ – Ίδρυμα Γεώργιος Καραμάνος συνάντησε το Δεν Ξεχνώ, η αίθουσα Μετρό στο Σύνταγμα ήταν μικρή για να χωρέσει όλους εκείνους που έχουν μνήμες στην σκέψη και στην ψυχή τους. Μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στα θύματα Τουρκικής βαρβαρότητας. Πόντος – Μικρά Ασία – Κύπρος, μια τριλογία με φωτογραφικό υλικό και ποιητικό λόγο σε μια Έκθεση Μνήμης που εγκαινιάστηκε απόψε 23/12/2022 και θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 27/11/2022. Πέραν των χαιρετισμών και των ομιλιών, η βραδιά είχε τραγούδια σε ποίηση του ποιητή Ανδρέα γ Ανδρουλιδάκη, σε μουσική Χρήστου Αηδόνη, με ερμηνεία την Εβελυν Ασουάντ και τον τον ίδιο τον συνθέτη. Μαζί τους ο ενορχηστρωτής του έργου Σταύρος Τσουμάνης και ο μουσικός Νικος Παπαδοπουλος.
Επίσης βραβεύτηκε ο ιδρυτής του ιδρύματος Δεν Λησμονω Γεώργιος Καραμάνος από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος κύριο Γιώργο Συλλούρη για την προσφορά του στην διατήρηση της Εθνικής μνήμης. «Ο Γιώργος Καραμάνος επιτελεί Εθνικό έργο και ειναι Εθνικός ευεργέτης», τόνισε ο ομιλητής.
Τελος, ζητήθηκε η Έκθεση να μεταφερθεί στην Κύπρο από τον κύριο Φώτη Φωτίου, επίτροπο της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αίτημα που έκανε δεκτό ο κύριος Καραμάνος.
Ο κύριος Καραμάνος είχε και συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού, κυριον Γιάννη Χρυσουλάκη.