26 Οκτωβρίου 2016
Συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», Θεσσαλονίκη


Με αφορμή την 72η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης διοργανώσαμε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη την έκθεση «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ …μια εικόνα χίλιες λέξεις». Στην έκθεση τιμώμενη χώρα ήταν η Τσεχία και το χωριό Lidice το οποίο υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή από τους Γερμανούς κατακτητές.

Τα εγκαίνια τέλεσε η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος παρουσία εκπροσώπων της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Στρατιωτικής ηγεσίας, Πρέσβεων, Προξένων αλλά και πλήθους κόσμου.

Παρευρέθηκε ο πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κος Jan Bondy ο οποίος διάβασε χειρόγραφομήνυμα του Πρωθυπουργού της Δημοκρατίας της Τσεχίας κυρίου Bohuslav Sobotka.

Η έκθεση τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας καθώς και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Κ.Ε.Δ.Ε.